TERUGKIJKEN:
RATATOUILLE 09 – 16 JANUARI 2019

Te gast op 16 januari 2019 waren onder meer: Tonnie Notten over zijn dichtbundel, Eric van Grootel over de trainingen die hij geeft en de bijzondere reis die hij dit jaar gaat maken, Nina Elshof over Feng Shui en Nine Star Ki Astrologie. Daarnaast presenteren we de genomineerden voor de Sporters van het jaar die tijdens het gala van Zutphen Actief op 1 februari worden gekozen (zie ook http://www.sportverkiezingzutphen.nl). Mooie liedjes live gebracht door Carolina Brusse en Haddah Lelie!

*
RATATOUILLE 09 LIVESTREAM TERUGKIJKEN:
COMPLETE AFLEVERING

*
RATATOUILLE 09 FRAGMENT TERUGKIJKEN:
NINA ELSHOF

*
RATATOUILLE 09 FRAGMENT TERUGKIJKEN:
TONNIE NOTTEN

*
RATATOUILLE 09 FRAGMENT TERUGKIJKEN:
NOREA QUIRIJNEN

*
RATATOUILLE 09 FRAGMENT TERUGKIJKEN:
ERIC VAN GROOTEL

*
RATATOUILLE 09 FRAGMENT TERUGKIJKEN:
SPORTVERKIEZING 2019

Ratatouille is een dynamische kijkradioshow die live wordt uitgezonden via internet, social media, de kabel en in de ether. Presentatoren Wilco de Jong, Sem van der Ree en Gerbrand Pot ontvangen tussen 20.00 en 21.30 uur doeners, denkers en mensen met een bijzonder verhaal. Elke uitzending wordt omlijst met livemuziek van o.m. lokale muzikanten en bands, jong en oud talent en singer-songwriters uit de omgeving. Productie, broadcasting en webcasting in samenwerking met B-FM via ether (radio), kabel (Ziggo) en online (website en social media).

*
RATATOUILLE 09 UITZENDING TERUGKIJKEN:
VOLLEDIGE AFLEVERING

DE DEUR LIVE – SFEERIMPRESSIE:[FRAMED] – 6 JANUARI 2019

UITZENDING TERUGKIJKEN:
RATATOUILLE 08 – 19 DECEMBER 2018

Bekijk de B-FMuitzending van #Ratatouille 08 van 19 december 2018. Met o.m. Melgert Spaander over bijzondere klokken, André Visch over ‘De Kracht Van Compassie’, Naomi Montroos over het Taalcafé in het Warnshuus, Karlijn van Droffelaar en Kas Moes over de ESK (Entree Schakel Klas) en Nieuwkomers in Nederland, Reinildis van Ditshuyzen over Etiquette (Hoe Hoort Het Eigenlijk). Natuurlijk kwam Bert Nuesink van Pure Taste langs met een mooie smaak-combi – hij maakt zelfs speciaal een potje #Ratatouille met #balsamico! Muziek van o.m. Marise, Silverly Moon en andere talenten van Muzehof Centrum voor de Kunsten. Presentatie door Wilco de Jong en Gerbrand Pot.

DE DEUR LIVE – SFEERIMPRESSIE:
SOUR MASH 25 NOVEMBER 2018

UITZENDING TERUGKIJKEN:
RATATOUILLE 07 – 14 NOVEMBER 2018

Kijk de opname terug van Ratatouille #07 in Café de Deur. Mooie verhalen van o.m. Geert Jan Damhuis, Karel Haans, Ainslie Gilewski, Suus Lodewijks, Tara Denkers en Bert Nuesink. Muziek door Stef Woestenenk – Muziek, Carolina Brusse en Haddah Lelie. Presentatie door Wilco de Jong, en Gerbrand Pot.

UITZENDING TERUGKIJKEN:
RATATOUILLE 06 – 17 OKTOBER 2018

In deze uitzending o.m.: Tim Wengelaar over het huismeesterschap en de verbouwing vcan Sint Walburgiskerk, Berdi Hissink over vormgeving en haar platform ZZP Zutphen, Egbert Jan Riethof over zijn collumns in het Algemeen Dagblad / De Stentor en Berry Vink over Popronde Zutphen die op 21 oktober wordt gehouden. Special Guest is LUNA MAE – deelnemer aan Popronde Zutphen 2018 – voor een interview en een miniconcert!

UITZENDING TERUGKIJKEN:
RATATOUILLE #05 – 19 SEPTEMBER 2018

In deze uitzending o.m.: livemuziek van David Brown, Diana Polder over ‘Mijn Boek’, Alexander Hettema over zijn fotoproject ‘Zutphense Kelders’, Huub Janson OVER HET Chocoladefestival Zutphen 2018, Robert Wortelboer van Chamaven en Bert Nuesink van Pure Taste over de combinatie van Bokbier, kaas en chocolade.

Live uitzending van de dynamische kijkradioshow RATATOUILLE. Presentatoren Sem van der Ree, Wilco de Jong, Gerbrand Pot ontvangen tussen 20.00 en 21.00 uur doeners, denkers en mensen met een bijzonder verhaal. Elke uitzending wordt omlijst met livemuziek van o.m. lokale muzikanten en bands, jong en oud talent en singer-songwriters uit de omgeving. Live te volgen via B-FM in de ether, via de kabel en online (website en social media).

DE DEUR LIVE – SFEERIMPRESSIE:
EASTWOOD 15 AUGUSTUS 2018

DE DEUR LIVE – SFEERIMPRESSIE:
TUXEDO SPECIAL 24 JUNI 2018

DE DEUR SPECIAL – SFEERIMPRESSIE:
HARINGHAPPEN 23 JUNI 2018

UITZENDING TERUGKIJKEN:
RATATOUILLE 04 – 13 JUNI 2018

DE UITZENDING VAN WOENSDAG 13 JUNI 2018 IS HIER TERUG TE ZIEN:

In deze kijkradio-uitzending (ook live te volgen via B-FM in ether en online) waren te gast Futuroloog Jacintha Lucia over de toekomst van Nederland, Bas Van Der Veen over sportvliegen en de gevolgen van Lelystad-Airport, Marita Coppes over haar boek ‘De Laatste Verhalenweefster’, Steve Gamage van Bronckhorster Brewing Company over zijn prijswinnende bier de ‘Nightporter’, Bert Nuesink van Pure Taste over de kaas die bij Steve’s bier past en rapper Pjotr die een prijs won in de Melkweg in Amsterdam. Presentatie door Gerbrand Pot samen met gast-presentator Lex Landeweerd. Muziek wordt verzorgd door de eerste DeurHuisband met o.m. Stef Woestenenk – Muziek Gerton Eijkelkamp en Rachel van Dijk.

Oh ja; de eerste uitzending (pilot) van Ratatouille was ook erg gezellig – je kunt deze voor de lol nog eens terugkijken op onze mediapagina.

UITZENDING TERUGKIJKEN:
RATATOUILLE 03 – 30 MEI 2018

WOENSDAG 30 MEI 2018 20.00 uur – RATATOUILLE (KIJKRADIO)

Op woensdag 30 mei 2018 ontvingen Wilco de Jong en Gerbrand Pot weer een aantal aansprekende gasten in deze dynamische talkshow die live werd uitgezonden via B-FM (ether, kabel en internet) en via een livestream op deze website. Deze keer waren o.m. te gast: Derrick Neleman (Neleman Organic Wines) en Bert Nuesink (Pure Taste) over hun passie voor de Spaanse wijn-kaas combi, Peter Meulenbroek en Patrick van Gemert over WorldPress Photo 2018 in Zutphen en Cor Provoost over 30 jaar Hanzehof. Livemuziek werd verzorgd door Velvet Joe & The Bluegrass Diamonds. Entree is altijd gratis en als je niet kunt kun je ook lekker thuis of onderweg (kijk)luisteren.

DE DEUR LIVE:
ARTHUR EBELING 27 MEI 2018

DE DEUR SPECIAL – SFEERIMPRESSIE:
Met z’n allen de Fluisterboot in – 6 mei 2018

De Stentor – 5 mei 2018 door Gert Kramer / Ewout Corporaal (links), uitbater van De Deur en Piet Bethlehem, kassier van de fluisterbootcrew. Corporaal vindt dat mensen ten onrechte laatdunkend doen over de fluisterboten. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Uitbater De Deur geeft Zutphense fluisterboten een extra duwtje

Hart onder de riem

Uitbater Ewout Corporaal van café De Deur hoort ze vaak: kleinerende opmerkingen over de Zutphense fluisterboten. Oubollig, die scheepjes. Grijze muizen, dat volk dat er in zit. Dat steekt Corporaal. Want de fluisterboten zorgen immers voor een toestroom aan toeristen, waarvan de Zutphense horeca en ondernemers meeprofiteren. Tijd voor een hart onder de riem, vond Corporaal. Zijn cadeautje voor de fluisterbotencrew: 100 extra bezoekers.

Uit eigen zak

Tevreden

Piet Bethlehem knikt tevreden. Hij is kassier bij de fluisterboten en komt regelmatig in De Deur. Corporaal: ,,Piet was meteen enthousiast over mijn actie en werd een van de aanjagers.” Bethlehem: ,,Vorig jaar hadden we bij onze vaarten in totaal rond de 30.000 bezoekers. En ook nu is het alweer erg druk. Zaterdag wordt het mooi weer. Dan doen we drie reguliere vaarten en eentje extra, om half vijf. We hebben een vloot van zeven boten: vijf grote en twee kleine. Per vaart vervoeren we 124 bezoekers.”

Graantje

Dat betekent zaterdag dus een kleine 500 fluisterbootklanten, die ongetwijfeld ook nog even Zutphen in gaan. Corporaal: ,,Daar profiteren wij, de horeca, van en de andere ondernemers pikken daar ook hun graantje van mee. De fluisterboten zijn van onschatbare waarde voor Zutphen, net als de fluisterkar die doordeweek rondjes maakt door Zutphen. Mensen klagen vaak over de fluisterkar: paardenpoep in de stad, bah! Maar dankzij die kar en de fluisterboten kunnen heel veel mensen op een prettige manier zien hoe mooi Zutphen wel niet is. En dat moeten we koesteren in plaats van afkraken.”

DE DEUR ON AIR TERUGKIJKEN
RATATOUILLE 25 APRIL 2018

Op woensdag 25 april 2018 vond in Café De Deur in Zutphen de eerste uitzending van het LIVE-programma RATATOUILLE plaats. Deze dynamische talkshow wordt gepresenteerd door Wilco de Jong en Gerbrand Pot. Zij ontvingen schrijver / journalist Koen Scharrenberg (over zijn boek Jantje O.), Moonyard (10-jarig bestaan van de band), solo-altviolist van het Concertgebouw Orkest Michael Gieler (over het Bach Bridges festival) en de brouwers van CHAMAVEN (Zutphens speciaalbier). Er werd live muziek gemaakt door Moonyard en Michael Gieler. De techniek werd verzorgd door studenten MBO en het Baudartius College. De opname werd ook rechtstreeks uitgezonden via omroep B-FM.

DE DEUR SPECIAL – SFEERIMPRESSIE:
INTRODUCTIE CHAMAVEN SPECIAALBIER 8 APRIL 2018

De Stentor – Gert Kramer Een blond biertje – de Walburg – van de vier Zutphense vrienden is sinds zondag in de Zutphense horeca achterover te slaan. Het gerstenat ging in café De Deur op de tap. Foto Patrick van Gemert

Zutphense vrienden brouwen bier als echte Chamaven

De hobby van Robbert Wortelboer, Martijn Coenders, Axel Wiersma en Jan Itjang is een beetje uit de hand gelopen. Wat zes jaar geleden begon als klooien met potten, pannen en houten lepels is inmiddels uitgegroeid tot een heuse bierbrouwerij: Chamaven.

De Frankische stam der Chamaven zette ooit Zutphen op de kaart. Die Chamaven waren volgens de Romeinen maar een onbeschaafd volkje dat zich volgoot met zelfgebrouwen bier. Stoere kerels. Robuust. ,,Een perfecte naam voor ons”, zegt de 39-jarige Wortelboer. ,,De naam Chamaven schetst het karakter van onze stevige biertjes en linkt ons bovendien op een originele manier aan Zutphen.”

Ambitieus

Elk biertje van de Zutphense vrienden draagt een Frankische naam: Walburg, Donder (bok), Grijp (Indian pale ale) en Rijkhard (quadruple). Binnenkort gaat het kwartet een triple brouwen. Wortelboer: ,,We zijn allevier erg ambitieus. We hebben een goede baan en brouwen nu nog in onze vrije tijd: eenmaal per maand, altijd op een zondag. Axel, Jan en ik willen op een gegeven moment fulltime brouwer worden. Martijn heeft een eigen installatiebedrijf, bij hem ligt dat misschien wat anders.”

Het kwartet liet zich in mei vorig jaar inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels werken de vrienden in een brouwerij in wijk De Stoven. Capaciteit: 200 liter. Wortelboer: ,,We gaan uitbreiden. Na de zomer moet er een installatie staan die 500 liter kan produceren. We hebben enkele aandeelhouders – uit Nederland en België – die voor de financiering zorgen.”

Passie

Het gaat snel met Chamaven, weet Wortelboer. ,,Zes jaar geleden stonden we als een soort Willie Wortels te experimenteren met een pan van 20 liter. Houten lepels erbij voor het roeren. Allemaal uit passie voor bier. Ik heb beroepsmatige ervaring in een brouwerij en in de horeca en Axel en Martijn weten alles van installatietechniek. Jan heeft een commerciële achtergrond en ervaring in processing. In ons groepje smelten alle ingrediënten die nodig zijn voor een brouwerij, mooi samen.”

Het moge duidelijk zijn: Chamaven moet eerst Zutphen en dan de wereld veroveren. De eerste stappen zijn gezet, met de samenwerking met De Deur én voetbalclub AZC. Die club viert dit jaar haar honderdste verjaardag en verkocht als jubileumsactie een ‘fourpack’ Chamaven-bier plus glas. Wortelboer: ,,Chamaven moet zich uitbreiden als een olievlek. En dat gaat ook gebeuren…”

DE DEUR LIVE
COPAGROW – 28 MEI 2017

DE DEUR LIVE
SOUR MASH – 10 APRIL 2011