Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Gasten in het Literair Café van maandag 16 december zijn schrijfster Manon Uphoff en dichteres Asha Karami. Verder zijn er bijdragen van Mas Papo, Pieter Bas Kempe, Marita Coppes en Herman Krans. De avond wordt gepresenteerd door Eke Mannink. Plaats van handeling is opnieuw Café De Deur. B-FM verzorgt een radiostream. 

Manon Uphoff

Manon Uphoff debuteerde in 1995 met de indrukwekkende verhalenbundel Begeerte. Sindsdien is ze een veelgelezen auteur van korte verhalen, novellen, essays en romans. Zij wordt geïnterviewd door Bas Steman over de nieuwe editie van haar novelle De ochtend valt, in 2013 onderscheiden met de Opzij Literatuurprijs, en over het onlangs verschenen Vallen is als vliegen, een indringende roman over seksueel geweld in een gezin, deels gestoeld op eigen ervaringen. 

Asha Karami

Na de pauze gaat Pieter Bas Kempe in gesprek met dichteres Asha Karami, die in oktober bij De Bezige Bij debuteerde met de indrukwekkende bundel Godface. Karami leerde in haar eerste zeven levensjaren vier talen; geen van alle beschouwt ze als haar moedertaal. Ze veranderde reeds drie keer van naam en ook haar geboortedatum is een complex verhaal. Naast het schrijven werkt ze als jeugdarts, yogadocent en ringarts bij vechtsportgala’s. Haar poëzie is verkennend, open, intuïtief, zoekend, onderzoekend. 

Literair Café Zutphen wordt negen keer per jaar georganiseerd, van september tot en met mei, telkens op de derde maandag van de maand, met steun van de Gemeente. De redactie bestaat uit Marita Coppes, Sander Grootendorst, Hans Heesen, Sabine Kars, Pieter Bas Kempe, Eke Mannink, Hanz Mirck, Mas Papo, Tim Pardijs en Bas Steman, Herman Krans, Hans Puper, Saskia van Schaik en Naomi Montroos (coördinator). 

Aanvang 20.00 uur. Café open 19.30 uur. Entree is gratis.

Ga naar de bovenkant