Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

***** AFGELAST ***** Maandag 16 maart ontvangt Literair Café Zutphen als gast Multatuli-biograaf Dik van der Meulen en schrijver/dichter Rodaan Al Galidi. Verder zijn er bijdragen van onder meer Eke Mannink, Pieter Bas Kempe en Oliver Gee. De avond wordt gepresenteerd door Hans Heesen. Plaats van handeling is Café De Deur. B-FM verzorgt een radiostream. 

Multatuli

In het Multatuli-jaar 2020, waarin diens tweehonderdste geboortedag wordt herdacht, schuift biograaf Dik van der Meulen aan voor een gesprek over Nederlandse beroemdste schrijver. Van der Meulen studeerde Nederlands in Leiden en promoveerde in 2002 met de biografie ‘Multatuli. Leven en werk van Eduard Douwes Dekker’, waarvoor hij in 2003 de AKO-Literatuurprijs (nu BookSpot Literatuurprijs) kreeg. Sander Grootendorst gaat met hem in gesprek.

Rodaan Al Galidi

Na de pauze spreekt Tim Pardijs met dichter en schrijver Rodaan Al Galidi. Van de uit Irak afkomstige, in Zwolle neergestreken ‘Asielzoeker des Vaderlands’, wiens werk onder meer werd onderscheiden met de J.C. Bloemprijs en de VSB-Poëzieprijs, verscheen onlangs de roman Holland. Dit boek is een vervolg op zijn veelgeprezen bestseller ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’, waarin hij het leven schetste van statushouders in Nederlandse asielzoekerscentra.

Aanvang 20.00 uur. Café open 19.30 uur. Entree is gratis.

Ga naar de bovenkant