Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Literair Café Zutphen opent het nieuwe jaar op maandag 20 januari met fonkelnieuwe poëzie. Meity Völke en Sabine Kars komen beiden over hun onlangs verschenen debuutbundel praten. Verder zijn er bijdragen van onder meer Mas Papo en Pieter Bas Kempe. De avond wordt gepresenteerd door Bas Steman. Plaats van handeling is Café De Deur. B-FM verzorgt een radiostream. 

Meity Völke

Meity Völke studeerde Nederlands in Nijmegen en rondde december 2019 haar opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam af. Ze publiceerde in Het Liegend Konijn en Meander en won de Turing Gedichtenwedstrijd 2019. In november verscheen bij Uitgeverij De Arbeiderspers haar debuutbundel Aan het licht. Zij wordt geïnterviewd door Sander Grootendorst.

Sabine Kars

Na de pauze gaat Sabine Kars met Eke Mannink in gesprek over haar bundel Hoofdkwartier, die vorige maand uitkwam bij de nieuwe poëzieuitgeverij De Kaneelfabriek.  De titel verwijst naar hersentumor en de strijd die ze daartegen voerde. Sabine Kars is een bekende naam in Zutphen, waar ze sinds 2016 woont. Versregels van haar hand zijn opgenomen in het muurpoëzieproject. 

Literair Café Zutphen wordt negen keer per jaar georganiseerd, van september tot en met mei, telkens op de derde maandag van de maand, met steun van de Gemeente. De redactie bestaat uit Marita Coppes, Sander Grootendorst, Hans Heesen, Sabine Kars, Pieter Bas Kempe, Eke Mannink, Hanz Mirck, Mas Papo, Tim Pardijs en Bas Steman, Herman Krans, Hans Puper, Saskia van Schaik en Naomi Montroos (coördinator). 

Aanvang 20.00 uur. Café open 19.30 uur. Entree is gratis

Ga naar de bovenkant