Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Arthur Ebeling staat in Nederland bekend als een van de meest authentieke, geweldige en rondom rhythm ’n blues-gitaristen en singer-songwriters. Gewaardeerd om zijn ingewikkelde en diverse technieken, geeft blijk van een overduidelijke liefde voor zijn Gretsch-gitaar, muziek en uitvoeringen. Arthur neemt zijn publiek mee op een reis van eindeloze verrassingen en hoogstandjes. Arthur’s muziek is een unieke, herkenbare, tijdloze en pakkende mix tussen ritme ’n blues, rock’ n roll, country-blues – in een jazzy saus.

Met Ray Charles deelt hij zijn ziel, met Tom Waits zijn rauwheid en met Eddie Cochran zijn rock ’n roll. Ebeling-originelen zijn heel eigen, herkenbaar, gevarieerd en gewoon prachtig – ze klinken alsof je ze al jaren kent. In zijn lied wereldlijke wijsheid en romantiek ontmoeten botsen, hartzeer en humor elkaar. Zijn wrange teksten maken plaats voor een onconventionele visie op het leven.

Arthur speelt zowel solo als met één of meerdere leden van zijn band. Solo, gitaar spelen zoals niemand dat doet, één worden met zijn Gretsch en stampen met zijn voet, hij klinkt als een hele band. Met contrabas, saxofoon en percussie is de Arthur Ebeling Band (ook) niet van deze wereld. Arthur Ebeling komt misschien uit Nederland, maar als je het niet wist, zou je denken dat hij helemaal uit New Orleans was gekomen. Arthur Ebeling speelde in de 1996 tour ‘Gretsch on the Road’. Hij speelt in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Hij heeft met succes toerde in Engeland, de VS, Rusland, Brazilië, Frankrijk en België en meest recent in Spanje. Hij heeft shows geopend voor artiesten als Taj Mahal, Buddy Guy, Ann Peebles en Joan Armatrading.

 
Ga naar de bovenkant